Lagu Raya Rock Kapak yang syahdu

Di antara lagu raya yang paling menyentuh kalbu mase aku blajar di Johor 3 tahun yang lepas.Sempena aku ni berjiwa rock kapak..so,aku persembahkan lagu raya edisi rock kapak dari Wings.Lagu ni special sikit sebab joe yang nyanyi....boleh tahan gak suara dia...sebijik mcm suara aku..harharharrrrrr....


Lapar dahaga masih dapat ku tempuhi..
Pedih ku rasakan sendirian...
Sepi dikala takbir tiba..

Rukun ketiga telahpun ku sempurnakan...
Ku sepi sendirian di rantauan..
Anak-anak menikmati pemberiannya..

Tadah tangan kesyukuran...
Terlihat susah yang tak sama...
Ku insafi....kesalahan ku yang lalu...

Walau lapar dan dahaga kita...
Masih lagi takkan kau rasa.....
Deritanya si perantau...
Sewaktu bersendirian....

Lupakanlah derita yang lalu....
Mari bersama bergembira...
Di hari raya yang mulia...

Rukun ketiga kini sempurnalah sudah...
Kan tiba hari raya yang mulia...
Anak-anak riang ketawa gembira...

Tadah tangan kesyukuran...
Walau di hati kesedihan...
Begitulah deritanya di hari raya...

Sewaktu mendengar takbir tiba...
Pedihnya oh sukar kau rasa....
Sendirian terkenangkan...
Berhari raya kampung halaman...

Lupakanlah sayu yang kan tiba...
Mari bersama bergembira...
Di hari raya yang mulia...
Bersyukur pada kepadanya...

3 Panel Pengkritik's:

stickynote said...

awai nampak pasang lagu raya ekekeke..

thebotak's said...

amik mood awai..hahahhaa

NasZ said...

salam kenal..dah follow awak.

singgah dari segmen zeck kumpul link.

jemput ke blog saya ye?

MOHD NASER.com

Recent Posts

Recent comments