18 March 2011

19 March 2011…bermakna hari menyambut menantu di pihak lelaki plak.Lepas kenduri belah pompuan pada 13 March…15 March aku dh cabut balik ke Kuantan plak.hahahaha…Bukan ape..tau2 je la dok umah org ni…Tapi tu bukan alasan utk aku balik awal ke Kuantan…Aku balik pun sebab banyak bende yang tak settle lagik kat umah aku tu.Mak aku still keje mcm biasa…adik aku angah plak Kaki Patah.so,persiapan utk kiteorg ni mmg last minit la…Semuanya last minit.Perghh…gigil gak aku…Ye la..nak harapkan sape lagik…

18 March 2011…bersamaan hari Jumaat.Hari ni la baru semuanyer nak bermula.Sedara mara pun baru start datang.Yang mana dok KL datang…dok Kelantan datang…at least lega la sket aku rase.Lepas semayang Jumaat aku pun mula la dgn kerja2 aku…memunggah barang ke dewan…setting pelamin ngan mak andam…setting hotel kat kwn2…amik mmber yg dtg dr jauh plak.Perrghhh…padat!Sampai aku dh takleh pikir dah...Kejap2 kang…makcik tu panggil.. “abang…barang ni tak cukup..” kejap2 kang.. “ Abang..mak andam cari”….kejap2 kang… “ Abang…kunci homestay dah amik ke blom?Perghhhhhhh……pening beb…semuanya aku yg kena handle sendiri.Ye la…Angah patah kaki..kalo tak…aku rase dia la akan amik tugas aku tu…Mujurlah adik aku yang nombor 3 tu kali ni mmg bekerja keras utk aku.Thanks tu der…(nama adik aku).

-Bekas2 wanita Indie sedang bekerjasama-

-Pengantin pun..tu dia...rajinnyer..hak tuihh!-

- Makteh,Kakza dan Makcik ape ntah...lupe nama.hahaha -

- The Keladi Ladies -

- 2 ekor lembu menjadi mangsa korban utk aku -

Tengah2 setup pelamin…angkat barang….Naim ngan Wafi dh smpai dari KL.Cepat giler..kata lepas semayang jumaat baru nak bertolak..sedor2 dh smpai je.Adeh…keje2 bnyk lagik nk buat ni..Takpelah..korang lepak je la sini dulu…Bukan ape..aku dh booking hotel utk diaorang dh…tapi takkan aku nak g hantar ke Bandar plak…Keje tgh banyk ni..Selang 40 minit lepas tu..Panjang Polis plak call.. “Botak…aku dh nak masuk simpang umah ang ni..jom bwk g hotel dulu..mak aku nak pening2 dh ni”..Hikhikhik..mau tak pening…1st time dari Kuala Ketil to Sungai Isap.hahahahha…

-Dewan yang AHLI PARLIMEN KUANTAN datang tuu...-

Aku pun suruh der g amik kunci homestay..pastu aku pun gerak ke Bandar Kuantan ngan Kete Naim sebijik pastu Kete Panjang ngan family die sebijik….Hotel memang aku sponser.Ape ada hal kawan2 kan….bukannyer dtg dekat2..Kedah tu.Lain la mcm Pijah and the Geng…datang taknak bgtau..nah amik ko..merempat la korang dlm kete pairus.hahahahaha….

-From Guaq to Sg Isap...you do it pijah!hahahaha -

Hotel yang diaorang duduk tu aku dpat murah sket coz member sekelas aku HR kat situ.Kire ok la..dapat harga staff.Dok setting hotel ngan diaorang…sorang lagik plak smpai…Ben.Adeh….takdan nak manage dah smpai lagik sorang… “Ben…ko jgn masuk area umah aku..pergi terus ke hotel ni…” Tu je yg aku leh ckp..ye la..takkan aku nak patah balik kan..Mujurlah Ben tu dh biasa dtg kuantan…So..tunggu la aku smpai Ben datang….Aku dh setup dah..satu bilik utk panjang and family dier..pastu satu bilik lagi..Naim ngan Wafi + Ben.Tiba2…ada masalah sket plak…Naim ngan Wafi plak taknak dok hotel tu…..adeh…hampes btol…tambah lagi beban utk aku pikir cmner..adesssss….

Naim ngan Wafi cakap..diaorang nak lepak kat Motel area Teluk Cempedak tu..syok sket dekat ngan pantai…katanya la.Ikut korang la…asalkan korang bahgia dah la.hahahhaha..So,skrang ni bilik tu aku bg la kat Ben.Baru je nak ilang penat…dok lepak2 sembang2 jap…Family pompuan plak dah nak smpai.Adeh….aku kat Bandar lagi ni..ke run balik rumah aku ni…Dengan pantas memecut Persona 1.6 aku tu…tak smpai 10 minit aku dh smpai kat umah aku dah…Bawak family pompuan p dok homestay..dekat je…lebih kurang 100meter dari dewan je…200 meter dari umah aku..Ngam2 diaorang sampai waktu Mahgrib.Waktu ni aku dh lemah dah..penat beb….ke hulu ke hilir….

-Homestay utk family pompuan-

3 Panel Pengkritik's:

stickynote said...

ngek merempat ckp kat kami..pk2 balik mana nk cari kawan cam kami??buat amazing race tu 48jam muhahaha.tp serius aku enjoy giler..best siot!!:D

juriah said...

ehheh..tp best pe..last2 korang tdo satu umah ngn pengantin mlm tue kn..kn..kn...heheh

stickynote said...

jue:
tu pasal satu umah gak malam tu...xpenah sangka buleh sampai kuantan klu xsbb jue ngn chemad kawen hahaha

Recent Posts

Recent comments