12 MARCH 2011



12 MARCH 2011 merupakan detik sejarah dalam idupku...mau tak sejarah...perkara yang setakat ini paling BESARRRR punya berlaku dalam idupku iaitu KAWEN.Perrghhh...dassyattt bunyinya.."jejaka idaman malaya nak kawen tu"..perghhhh..cmtulah bunyinyer sekor dua sahabat2 baik aku memerli aku..Apa..??ingat aku tak layak kawen ape..???Gua pun ada hati gak beb...cmtulah je la ayat aku kilas balik dan segera di sampuk plak dgn ayat "Ingatkan lu takdek nafsu....org dh beranak pinak lu baru nak kawen...."..Peerghhhhhh...cair taik telinga aku dgr ayat tu..cisss..rupanya ayat penamat kasi kat aku......ala...rileks la..artis standard la kawen lambat2 ni...ape ada hal.hahahahahaha....

Ok la..cukup la aku merapu setakat tu je...kalo ikutkan kawan2 aku ni..mmg merapu smpai ke tua la jawapnyer...SO..back to my "Pengembaraan Seorang Penglipurlara"...aku nak kongsi segala2 kat sini.Mcm biasalah...karangan 360 patah perkataan darab ngan 8 la...taktau nape aku suka tulis panjang2 ni...best siot...pastu rase lega..pastu rase ngantuk bila baca..pastu boleh tidor....

Rombongan KAKLAH ke MERLIMAU,MELAKA


Tanggal 12 March 2011....ish..kali kedua dh aku tulis tarikh ni..start pun tak jugak.kahkahkah...rileks la brader..slow and steady...hikhikhik..Ok la...12 March ni hari sabtu...so..satu rombongan besar-besaran dari Kaklah Best Selected and Pokli Gemuk (nama dlm kad kwen aku) akan ke negeri MELAKA...bersama konco2nya....


BAPA ku ORRRENG PUTISS rupanyer....


Kalo ikutkan list dulu bajet dlm 15 BIJIK KETE termasuk ngan KETUA KAMPUNG SG ISAP...tapi dia tak jadi pegi plak di saat2 akhir...(sedeh sbb aku tak sponser minyak la tu..hahaha)..So..yang pergi hanya :

Kereta 1: KAKLAH dan POKLI GEMUK serta kakak iparnya + anak kakak ipar dia
Kereta 2: Anakanda Faizal + Aki a.k.a ayah Kaklah + Adik aku yg Bongsu + Sepupu
Kereta 3: KAKAK sekeluarga
Kereta 4: Maksu sekeluarga
Kereta 5: Makngah Sekeluarga
Kereta 6: Makteh Sekeluarga
Kereta 7: Kak Za a.k.a JIRAN aku a.k.aPA aku sekeluarga
Kereta8 : POKMAT BERUK (nama panggilan mmber ayah aku) Sekeluarga
Kereta9 : Member ayah aku..(lupa nama daa) Sekeluarga

Rasanyer tu je kot..aku pun ingat2 lupa dah...Tu kire dari umah aku la..sbb pagi tu wat makan2 sket2...(sep sket bajet aku)...hahahaha.Tu pun tak ckup 15 bijik sebab kes angah eksiden patah kaki..kalo tak...dia ngan awek dia satu kete lagik..mmber2 dia lagik...pastu cikgu mmber mak aku plak 2 bijik kete tak jadi coz ader hal dia saat terakhir.mmber2 aku??apa pun tak boleh!hahahaha.Tu kire dari KUANTAN la...yg dari lain2 plak...chewah..ade lagik tu..

Kereta 10 : Chik dari PUTRAJAYA Sekeluarga
Kereta 11 : Shida (sepupu aku) Sekeluarga
Kereta 12 : Ateh (adik aku ) dari JASIN ngan PAKWE dier

So...total semua sekali 11 bijik kete yang membawa ahli rombongan lebih kurang 50-60 orang.Entah la cmner nnti kat homestay..umah aku booking 4 bijik je...itu je yg termampu pun...pandai2 la nk tidoq cmner kan..

Kireorg bertolak kul 11 pagi n smpai ke Melaka lebih kurang kul 6 petang.Biasalah konvoi...slow2 la kan...tapi hampes gak...diaorang pecut tak hingat..tinggal aku kat belakang...maklumlah aku bawak tok aku (aki nama timangannya).Tapi smpai kat SEGAMAT...sepupu sepapat yg laki ni nk naik ngan aku plak...so..tukar ahli la...sempoiiii aku kata..kali ni baru leh layan pecut.hahahaha...kalo tadi layan radio malaysia pahang dan johor...kali ni layan indie la.kahkahkah...


Akhirnya kiteorg smpai gak ke MELAKA.punyalah penat tak hingat...dengan aku yg tak ckup tidonyer..dgn penatnyer....dh la hujan plak tu mase smpai..lebat gila plak tu...kul 6lebih mak aku ajak g JASIN plak tgk Ateh..perrghh..aku ckp kat mak aku..mane larat dh mak..nak pengsan dh ni...Last2 dia g ngan kakak aku...kul 8 mlm plak baru dia smpai ke Melaka balik sbb sesat dr Jasin ke Merlimau tu....

Tu je la part siang hari....part malam aku wat entri lain la...sbb nnti kalo korang baca..korang jemu plak....ikutkan aku...mmg nak tulis smpai 4 hari korang baca direct..kahkahkahkahkahkahhhhh.....

4 Panel Pengkritik's:

stickynote said...

mau 4 jam aku nk habis baca entry rombongan kak lah dan kaum kerabat ker melaka ni wakakaka

thebotak's said...

hahahaha...ok la tu kire 4 jam..kiteorg g rombongan pun kat 8 jam...hahahaha....

ctzainal said...

huhu. ramai giler rombongan kaklah ni yer encik botak.

thebotak's said...

boleh tahan ramai la..tu sbb ketua kampung tak jadi tu..kalo tak..stau kampung pegi.hahahahahaha

Recent Posts

Recent comments