My Bestfriendsssss...at Cosmo SP

Hahahahaha...kali ni aku nak mengisahkan setiap staff di Cosmopoint.Hahahaha...abis la kwn2 aku kali ni...Tapi bukan ape..,ini dari sudut pandangan aku.Aku kan suka tgk org tu cmner...sebab tu aku suka wat bengong2...wat bodo...wat baik...wat gatai...ikut org yg aku berkawan tu la.dari situ baru aku tau cmner rupa perangai orang tu.First sekali aku nk citer pasal sape ek??Haaaa...Orang yang paling rapat ngan aku..jeng..jeng..jeng....



Nama : Hijjah
Nama Samaran : jijah
Gelaran yg aku bagi : "Ratu Bebai"




Hahahahahaha...Hijjah....itulah dier kwn baik aku kat sini.Garang mcm singa lapar...tapi ngan aku dia tak garang maner pun...bg ayat leleh sket takut la dier...Time dier keje mlm aku selalu temankan kat opis.Padahal bukan wat keje pun..dok sembang2 je.Kadang2 g makan terus ngan dier dan kwn2 yang lain.Dulu ade gak gossip aku ngan dier.Kak Sharmila selalu ckp aku nk ayat dier.hehehehe..Padahal kiteorg takdek ape pun...biasalah..kalo dh artis...gossip mcm2 la kan..tol tak jijah ku cyg...???hehehehe...

Dia pkai kete kancil PINK bernombor plat KAU7706.Jasa aku kat PINKY tu..mcm biasalah..isi angin tayar dan isi minyak la.Best wooo PINKY dier..Ekon sejuk dr KANCIL THE BLUES aku tu...

Pasal latar belakang dier ni aku dh tau dh coz mase tu aku dh rapat ngan Arwah pakcik.Arwah pakcik dh perkenal dh perangai setiap seorang staff kat aku.So,skrang ni time aku plak la nak berkenalan smbil tgk btol tak ape yg pakcik ckp tu.Mse mula2 aku keje tu aku tak baper rapat sgt ngan dier coz aku sibuk.Al-maklumlah la...aku dok ngajar..IT Exec cum Lecturer la katakan.Jumpe dier pun kalo aku terlupa nak log in kelas.hahahaha..tu pun sepapan kena maki dulu ngan dier.hahahhaa..

Next kawan aku ialah....jeng....jeng....jeng......





Nama : Noorhafizah
Nama Samaran : pijah
Gelaran yg aku bagi : "Ratu Makan"



Aper2hal gelak dulu..hahahahahaha..Itulah Pijah a.k.a paper bergerak untuk aku.Untuk mengetahui berita terkini dan perkembangan semasa,carilah dier.Skrang ni dia akan dinaikkan pangkat untuk menjadi Penolong Pengurus Pasukan Bolasepak aku.hahahhaa...Dia ni gak aku selalu temankan smpai dia abis keje.dier abis keje kul 7mlm...tinggal dia sorang kat library..so,aku la g dok sembang2 ngan dier..takpun dok lepak2 ngan dier.Tempat dia ni special sket..coz port utk aku dan kwn2 melepak.

Dier ni kalo bab makan mmg A la ngan aku.DAGING BAKAR???perrrghh..pernah aku g ngan dia 2 hari berturut-turut tu.hahahaha..tol tak pijah?mmg sempoi la..tak rugi kalo bwk dier ni g majlis..sama je ngan aku..aper yg ader..belasah je.jnji kenyang.

Dia ni pakai kete KELISA.Plat dia BHW7420.Besttt...sebab aku selalu bwk kete dier..kalo nak g makan je..mesti belasah kete dier..sebab ekon sejuk..hahahaha...laju pun laju dari kancil aku.Jasa aku pun mcm biasa la..isi angin..isi minyak...sekali sekala drift.hahahahah..

Mase mula die masuk keje dulu..wat kerek je kat library tu.(biasalah..takdek geng lagik..wat kering sorang2 la)...Dia tak kenal lagi otai kat situ saper...Jijah dh mula bengkek je tgk minah ni..jwp pun lebeh kurang je.Jijah ckp kat aku.."kerek giler minah tu"...dlm hati aku rileks la..tak kenal lagik kan.Mcm jijah ni dia cepat judge org...wpun tak kenal lagik.

Pastu aku ngan Arwah pakcik la start plan."ang tak p pun bersembang ngan awek baru tu.."pakcik ckp.Aku pun ckp kat arwah pakcik.."kang kalo sy g sembang kang,tkot dier taknak balik je.."sama-sama gelak.Pastu aku pun g la lepak2 kat kerusi belakang dier tu...wat2 tnya soklan yg aku suka tnya kat org yg aku baru nak kenal la..Blaja maner dulu?dok maner?camtu la al kisahnyer...pastu aku citer la kat pakcik..start dari situ la pakcik pun mula dok bersembang ngan dier...

Smpai tahap sekarang..dari kerek dan diam je...skrang tidak lagik...Aku pun dh taktau dier tu nak jadi aper dah.takleh nak d bendung dah.hahahahahaha..


Next...adalah...jeng...jeng...jeng....






Nama : Norhasliza
Nama Samaran : liza
Gelaran yg aku bagi : "Ratu Gelak"





Hahahahahahaha...(cam biasalah..gelak dulu baru citer)...Inilah dier liza a.k.a Finance Exec.Seorang yang pemalu kucing tapi takut kucing.Mase mula aku kenal dier dulu....aku suka pekenakan dier.hahahaha...Padan muka..sape suh malu sgt.Dok berkurung dlm bilik smpai abis keje.Tanya sepatah jawap sepatah.Aku lagik suka la org cmtu..Dia ni pakai kete besaq woo...Toyota Corolla..no plat dier KAC3399.Kete dier paling sejuk sekali.kalo naik je..mesti berasap kepanasan.Tapi semenjak pakai MR TINT ni...beku wa ckp lu...kalo nek kete dier.

Mase mula2 dia keje dulu...ari 1st day atau 2nd day kot...aku pun lupa dah...aku pekenakan dier..Aku g kat kaunter depan dier tu "Kak,sy nak jumpe Kak Hijjah".hahahaha...dgn rase nak tergelak abis-habisan je..tapi tahan dulu..kang kantoi plak.Dia pun pi la panggil jijah...Sekali jijah dtg..nahhhhhh...sebakul kena marah aku."Liza...ni faizal la..IT Exec kat sini".hahahahahahahahahahaha....padan muka ko liza.

Pastu plak aku suh pairus plak g kacau...pairus tkut2..tapi aku bg racun yg power..dia pun wat cmtu gak.hahahahaha...terkena sekali lagik...

Tapi part yg paling best la aku nk citer yg aku ingat dia takkan leh lupa la..kalo dia ingat pun mesti dier malu gile kat aku...Part dia Chatting ngan Pijah.Hahahahaha..padahal bukan pijah pun..padahal aku.Hahahaha...Pijah smpai ckp kesian dia chemad..Arrgghh..pedulik aper aku kan..Kalo cmni...lagi dia akan rase selesa sebab mcm dh kenal.Padahal dia ingat pijah.hahahahaha.Punya la pijah ni peramah la konon2 dlm ym tu...mmber pun syok je layan chat ngan aku.hahahahahahahahahahahaha..puas hati aku!

Tapi skrang dier dh tak segan dah.Bak kata aku...dah takleh nak d bendung dah.keje nyer asyik gelak je...pastu perangai macam hantu..Nampak je ayu..tapi hantu..Tapi aku ingat mmg org yg lahir tahun 1982 je kot yg cam kiteorang ni...hheehehe.

Okeh...settle part kwn baik aku.Kiteorg ni mmg terlalu rapat..kalo g maner je mesti ber 4.WAJIB!Kalo tak..tak cukup corumn.G penang jumpe tunanag aku pun 4 orang...G makan ciken cop pun share 4 orang...what a wonderful friendsssss....thanks a lot coz make me happy at sungai petani...



3 Panel Pengkritik's:

stickynote said...

wah ada entry khas pasal kami suma, terharu2 kihkih..tp mmg aku gelak guling2 baca..siap aku dilantik ass. manager tuh!!giler bangga nih muhahaha..

stickynote said...

ops lupa lak nk like..
ok noor hafizah likes this!!
hahaha...

thebotak's said...

hahahaha..ngek ko pijah...Aku tak sabau nk suh liza baca part dier tu.mesti dier jerit kalo baca psl chatting tu.hahahahaha

Recent Posts

Recent comments